Bezienswaardigheden

Welke bezienswaardigheden vindt u bij Casa da Flores in de buurt?

Om u een idee te geven over hoe divers en interessant Portugal is hebben wij hieronder een aantal tips gegeven voor uitstapjes. Portugal heeft een schatkist van geschiedenis, natuur, schilderachtige uitzichten, stranden (zie kopje stranden), bergen, rivieren en nog veel meer … alles binnen de vriendelijke gastvrijheid van het Portugese volk. Kom het zelf bekijken.

Leiria

Op 20 minuten van onze Casa ligt Het kasteel (Castelo de Leiria) De centrale straat is “Marques de Pombal”. In de buurt van deze straat ligt een busstation, u kunt hier vandaan gemakkelijk naar alle belangrijke steden van Spanje (Madrid, Barcelona) en Parijs kunt. Winkelketens in deze stad zijn Ulmar, Lidl, Pinko, Zara etc.

Tomar

Tomar is een Toscaans georienteerde stad, gelegen in het centrum van Portugal. De gebouwen in de stad hebben schitterende warme kleuren. In het knusse centrum bevinden zich mooie middeleeuwse gevels vol met azulejos. In het centrum kunt u ook heel goed terecht als u van winkelen houdt. In Tomar bevindt zich tevens het bekende schitterende Convento do Cristo met het beroemdste raam van Portugal.

Alcobaça

Hier vindt u de kloosters.

Óbidos

Op zo’n 45 min rijden vindt u het middeleeuwse stadje Óbidos dit is een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal en zeker een bezichtiging waard.

Coimbra

Coimbra was ook de hoofdstad van Portugal tot het politieke centrum van het land Zuid naar Lissabon verplaatste. De Universiteit van de stad is een van de langst gevestigde in Europa en de prachtige gebouwen zijn open voor het publiek. Mogelijk moet u uw comfortabele schoenen tijdens het verkennen van deze mooie stad aan de oevers van de rivier de Mondego – het is niet alle geschiedenis, er zijn boetieks, bars, cafés en restaurants voor ieder wat wils. Moderne (winkelcentra) en supermarkten zijn te vinden aan de noordzijde van de rivier. Tijdens de zomermaanden zijn er openlucht concerten met internationale artiesten. Er zijn theaters en bioscopen die het hele jaar open zijn.

Lissabon

Het mooie veelzijdige Lissabon, (luchthaven) ligt op ongeveer 140 km van onze Casa vandaan. U kunt een mooie dagtrip maken naar deze geweldige stad en de drukte opzoeken, om vervolgens s’avonds rustig terug te keren naar Casa das Flores.

Reageren is niet mogelijk