Stranden Costa de Prata

Het dichtstbijzijnde strand van Casa das Flores zit op ongeveer 8 – 9 km in Praia do Pedrogão, waar de lifeguards in de zomer de stranden bewaken;
Dit kleine stadje Pedrogão heeft winkels, een goed overdekte markt en een toeristenbureau (Turismo) waar u ook een geldautomaat kunt vinden. Voor verfrissing vindt u bars, cafés en restaurants.  Terwijl u een tijdje langs de esplanade loopt, kunt u naar de zomerse strandsporters van volleybal en voetbal kijken. In de zijstraatjes weggestopt, kunt u de “Churrasqueria” vinden, waar u verschillende vlees en visjes gebakken op houtskool kunt kopen, om een ​​eenvoudige picknick heerlijk te maken!

Soms heb je het geluk om te zien hoe de boten met de dagvangst terugkomen, zowel in Pedrogão als in Praia da Vieira. De verse vis kan gekocht worden en is perfect voor op de barbecue hier in de tuin. Als je geen vis wilt eten, dan kun je de vissers bekijken en de lokale dames bekijken en zien hoe zij de vis bereiden om in de zon te drogen.

In het noorden en zuiden van de hoofdstraat van Pedrogão zijn er rustige, ongerepte zandstranden, bereikbaar vanaf de gratis parkeerplaatsen.
Alternatief – ga een beetje verder en kies een zijweg met het woord ‘Praia’ aangegeven of probeer een spoor door de duinen naar andere, meer ontspannen stranden.

De badplaats Praia da Vieira ligt ongeveer op 20-25 minuten met de auto, met goede stranden, cafes, bars en restaurants. Geen picknick nodig, de winkels hebben alles wat je nodig hebt voor het strand en de maaltijden. Ook hier zijn er lifeguards op de hoofdstranden in de zomer.

Het noordelijke uiteinde van het strand is erg populair bij lokale vissers, dit is waar de Rio Lis in de Atlantische Oceaan stroomt. Er is voldoende parkeergelegenheid en een goede strandbar aan de zuidkant van de rivier met een rustiger strand en picknicktafels langs de rivier aan de noordkant.

Nazaré
Is een echte vissersplaats, met een prachtig strand met grote rotspartijen. U kunt lopend of met de tandradbaan naar boven om vanaf daar te genieten van een geweldig uitzicht. Nazaré wordt steeds meer in beeld gebracht, doordat (bekende) surfers hier de grootste golven ter wereld surfen.

Reageren is niet mogelijk