Omgeving Leiria en Costa de Prata

Wat biedt de Costa de Prata? De beste stranden, veel mogelijkheden voor activiteiten en bijzondere bezienswaardigheden.

In de buurt van Casa das Flores kan je fietsen, karten, paardrijden (bij het nabijgelegen paardensportcentrum), wandelen, vissen, vogels spotten, watersporten zoals kajakken, surfen, zwemmen en SUP.

Mountainbiken is erg populair en de fietsroute in de buurt langs de Atlantische Weg wordt voortdurend uitgebreid. Wij hebben fietsen beschikbaar tegen zeer redelijke tarieven.

Daarnaast zijn de mooiste stranden van Portugal aan de Costa de Prata en diverse bij ons dicht in de buurt, zoals Praia de Vieira, Sao Pedro de Moel, Sao Martinho do Porto of bijvoorbeeld Nazare.

Leiria is de dichtsbijzijnde stad en is veelzijdig, met het 12e eeuws kasteel, een grote shoppingmall, maar ook een leuk centrum voor eten en drinken.

Zeker te moeite waard zijn de kloosters van Alcobaça, Batalha en Tomar of het middeleeuwse stadje Obidos.

Maar Centraal Portugal biedt nog veel meer; zoals het schiereiland Peniche, bekend als surflocatie, maar ook met schitterend uitzichten over de Atlantische Oceaan en vertrekpunt naar het bijzondere eiland Berlenga. Maar ook de oude universiteitsstad Coimbra, sanctuary van Fatima, de oudste romeinse ruines in Conimbriga en de grotten van Mira de Aire.

Een dagje met de trein of auto naar Lissabon of Porto met hun rijke historie behoren ook tot de mogelijkheden vanuit Monte Redondo (treinstation). Het mooie plaatsje Aveiro met zijn zoutpannen en gondels moet u ook gezien hebben.

Ornitologie – dit is een uitstekend gebied voor vogels kijken, gelegen op de trekroutes en in een gevarieerd geografisch gebied.

Uit eten gaan in de buurt, kijk op de uit eten pagina.

Wandelen langs onze lokale wandelpaden en rivieroever. U vindt op loopafstand bars, cafés en pastelaria’s waar u kunt ontspannen met een kopje koffie, wijn of een biertje en misschien een lichte snack eten (Petiscos). De bakkers hebben de hele dag vers warm brood, ook op zondag. Raadpleeg de pagina Uit Eten voor meer gedetailleerde informatie of onze Wijn pagina.

Sight Seeing – zie enkele van de spannende plekken in Portugal en enkele van de stranden en rivieren dichtbij Casa das Flores.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.