Omgeving Leiria en Costa de Prata

Wat biedt de Costa de Prata? De beste stranden, veel mogelijkheden voor activiteiten en bijzondere bezienswaardigheden.

Kijk voor meer informatie onder de afbeeldingen;

Stranden

De Costa de Prata heeft een aantal van de mooiste stranden van Portugal en diverse bij ons dicht in de buurt, zoals Praia Pedrogão, Praia de Vieira, Sao Pedro de Moel, Sao Martinho do Porto of bijvoorbeeld Nazare. Klik hier voor meer informatie over de stranden.

Daarnaast is er op enkele kilometers een meer met een klein strand. Het Lagoa de Ervedeira is ideaal voor zwemmen en SUP-en.

Bezienswaardigheden

Leiria is de dichtsbijzijnde stad en is veelzijdig, met het 12e eeuws kasteel, een grote shoppingmall, maar ook een leuk centrum voor eten en drinken.

Zeker te moeite waard zijn de kloosters van Alcobaça, Batalha en Tomar of het middeleeuwse stadje Obidos.

Maar Centraal Portugal biedt nog veel meer; zoals het schiereiland Peniche, bekend als surflocatie, maar ook met schitterend uitzichten over de Atlantische Oceaan en vertrekpunt naar het bijzondere eiland Berlenga. Maar ook de oude universiteitsstad Coimbra, de sanctuary van Fatima, de oudste romeinse ruines in Conimbriga en de grotten van Mira de Aire.

Een dagje met de trein of auto naar Lissabon of Porto met hun rijke historie behoren ook tot de mogelijkheden vanuit Monte Redondo (treinstation). Het mooie plaatsje Aveiro met zijn zoutpannen en gondels moet u ook gezien hebben.

Kijk voor alle bezienswaardigheden op onze speciale pagina.

In de omgeving van Casa das Flores zijn zeer veel restaurants, kijk op de uit eten pagina voor meer informatie.

Op loopafstand zijn cafés en pastelaria’s waar u kunt ontspannen met een kopje koffie, wijn of een biertje en misschien een lichte snack eten (Petiscos). De bakkers hebben de hele dag vers warm brood, ook op zondag. 

Activiteiten

In de buurt van Casa das Flores kan je fietsen, karten, paardrijden, wandelen, vissen, vogels spotten, watersporten zoals kajakken, surfen, zwemmen en SUP.

Mountainbiken is erg populair en de fietsroute in de buurt langs de Atlantische Weg wordt voortdurend uitgebreid. Wij hebben fietsen beschikbaar tegen zeer redelijke tarieven.

Portugal, maar ook zeker de Costa de Prata is een uitstekend gebied voor Ornitologie (vogels spotten), het is gelegen op de trekroutes en in een gevarieerd geografisch gebied.

Kijk voor meer informatie op de volgende pagina´s:

Wij kunnen u helpen met reserveren van activiteiten, huren van materialen, tips voor bezienswaardigheden. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.