Omgeving – ontdek Portugal

Welke bezienswaardigheden vindt u bij Casa da Flores in de buurt?

Om u een idee te geven over hoe divers en interessant Portugal is hebben wij hieronder een aantal tips gegeven voor uitstapjes. Portugal heeft een schatkist van geschiedenis, natuur, schilderachtige uitzichten, stranden (zie kopje stranden), bergen, rivieren en nog veel meer … alles binnen de vriendelijke gastvrijheid van het Portugese volk. 

Ontdek Portugal!

Bezienswaardigheden (cultuur) – 7 marvilhosas, steden

Stranden

Natuur – wandelingen

Leiria

Op 20 minuten van onze Casa ligt Het kasteel (Castelo de Leiria) De centrale straat is “Marques de Pombal”. In de buurt van deze straat ligt een busstation, u kunt hier vandaan gemakkelijk naar alle belangrijke steden van Spanje (Madrid, Barcelona) en Parijs kunt. Winkelketens in deze stad zijn  Ulmar, Lidl, Pinko, Zara etc.

Tomar

Tomar is een Toscaans georienteerde stad, gelegen in het centrum van Portugal. De gebouwen in de stad hebben schitterende warme kleuren. In het knusse centrum bevinden zich mooie middeleeuwse gevels vol met azulejos. In het centrum kunt u ook heel goed terecht als u van winkelen houdt. In Tomar bevindt zich tevens het bekende schitterende Convento do Cristo met het beroemdste raam van Portugal.

Alcobaça

Hier vindt u de kloosters

Óbidos

Op zo’n 45 min rijden vindt u het middeleeuwse stadje Óbidos dit is een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal en zeker een bezichtiging waard.

Coimbra

De Portugese stad Coimbra. De plaats ligt ongeveer 120 kilometer ten zuiden van de stad Porto vandaan. Er is hier veel Historie te vinden. Er zijn ook tal van gezellige bars, restaurantjes en terrassen.

Lissabon

Het mooie veelzijdige Lissabon, (luchthaven) ligt op ongeveer 140 km van onze Casa vandaan. U kunt een mooie dagtrip maken naar deze geweldige stad en de drukte opzoeken, om vervolgens s’avonds rustig terug te keren naar Casa das Flores.

Reacties zijn gesloten.