Ontdek Portugal!

Wat biedt (centraal) Portugal? Ontdek Portugal vanuit Casa das Flores. De beste stranden, veel mogelijkheden voor activiteiten en bijzondere bezienswaardigheden en schitterende natuur. Casa das Flores is de ideale locatie om Portugal te ontdekken.

Kijk voor meer informatie onder de afbeeldingen en ontdek Portugal;

Stranden

De Costa de Prata heeft een aantal van de mooiste stranden van Portugal en diverse bij ons dicht in de buurt, zoals Praia Pedrogão, Praia de Vieira, Sao Pedro de Moel, Sao Martinho do Porto of bijvoorbeeld Nazaré. Klik hier voor meer informatie over de stranden.

Daarnaast is er op enkele kilometers een meer met een klein strand. Het Lagoa de Ervedeira is ideaal voor zwemmen en SUP-en.

Cultuur

Portugal heeft een rijke historie en deze is op veel plekken nog te bewonderen. 

Leiria is de dichtstbijzijnde stad en is veelzijdig, met het 12e eeuw kasteel, een grote shoppingmall, maar ook een leuk centrum voor eten en drinken.

Zeker te moeite waard zijn de kloosters van Alcobaça, Batalha en Tomar of het middeleeuwse stadje Obidos.

Maar Centraal Portugal biedt nog veel meer; zoals het schiereiland Peniche, bekend als surf locatie, maar ook met schitterend uitzichten over de Atlantische Oceaan en vertrekpunt naar het bijzondere eiland Berlenga. Maar ook de oude universiteitsstad Coimbra, de sanctuary van Fatima, de oudste romeinse ruïnes in Conimbriga en de grotten van Mira de Aire. Het mooie plaatsje Aveiro met zijn zoutpannen en gondels moet u ook gezien hebben.

Een dagje met de trein of auto naar Lissabon of Porto met hun rijke historie behoren ook tot de mogelijkheden vanuit Monte Redondo (met treinstation). 

Kijk voor alle bezienswaardigheden op onze speciale pagina.

In de omgeving van Casa das Flores zijn zeer veel restaurants, kijk op de uit eten pagina voor meer informatie.

Op loopafstand zijn cafés en pastelaria’s waar u kunt ontspannen met een kopje koffie, wijn of een biertje en misschien een lichte snack eten (Petiscos). De bakkers hebben de hele dag vers warm brood, ook op zondag. 

Activiteiten

Portugal biedt veel mogelijkheden voor activiteiten, waarvan veel in de buurt van Casa das Flores. Je kan fietsen, karten, paardrijden, wandelen, vissen, vogels spotten, watersporten zoals kajakken, surfen, zwemmen en SUP-en.

Mountainbiken is erg populair en de fietsroute in de buurt langs de Atlantische Weg wordt voortdurend uitgebreid. Wij hebben fietsen beschikbaar tegen zeer redelijke tarieven.

Portugal, maar ook zeker de Costa de Prata is een uitstekend gebied voor Ornithologie (vogels spotten), het is gelegen op de trekroutes en in een gevarieerd geografisch gebied.

Kijk voor meer informatie op de volgende pagina´s:

Wij kunnen u helpen met reserveren van activiteiten, huren van materialen, tips voor bezienswaardigheden. 

Natuur

Portugal biedt naast een rijke cultuur, stranden en veel bijzondere bezienswaardigheden ook nog een schitterende natuur. Er zijn veel gebieden die een wandeling (passadiço) bieden om te kunnen genieten van de natuur. Daarnaast zijn er veel rivier stranden (praia fluvial) op de mooiste plekken. 

Digitale Wanderguide

Wilt u onze tips en aanbevelingen digitaal bekijken, zodat u deze altijd en overal kan raadplegen, inclusief digitale kaart en route? Klik hier voor onze digitale Wanderguide: travelade.com/portugal-costa-de-prata

Reacties zijn gesloten.