Wijnen van Portugal

Er zijn vele verschillende wijnproducenten, wijn en wijnbouw gebieden in Portugal en deze zijn direct beschikbaar in “Bebidas” (wijnwinkels), mini mercados en supermarkten of u kunt het rechtstreeks kopen vanaf de wijngaard.

Het wijngebied; Estremadura

Ten noordwesten van Lissabon ligt een gevarieerd en boeiend wijngebied op u te wachten: Estremadura, met rode en witte wijnen die vroeger over de hele wereld een goede reputatie genoten. Het kleinste wijndistrict is Bucelas, dat in de vroege 19de eeuw het hoogtepunt van zijn faam genoot, toen deze wijn de favoriete wijn van de Duke of Wellington was. Hij bracht de wijn bij scheepsladingen vol naar koning George III en het Engelse hof. De rode wijnen van Colares, die aan de schade veroorzaakt door de druifluis Phylloxera ontsnapten, stonden ooit genoteerd als één van de beste wijnen van de wereld.

De Estremadura regio strekt zich uit over een gebied vanaf de Atlantische kust ten westen van Lissabon tot net onder Coimbra, de oudste universiteitsstad van Portugal.(50 min van onze Casa das Flores vandaan) Het gebied bestaat uit de volgende subregio’s, van noord naar zuid: Encostas de Aire, Alcobaça, Lourinhã, Óbidos, Alenquer, Arruda, Torres Vedras, Bucelas, Colares en Carcavelos.
Het landschap van Estremadura is buitengewoon mooi en gevarieerd, van zandduinen langs de kust tot mooie groene velden als je meer landinwaarts gaat.

In veel opzichten doet dit gebied, dat op twee na grootste wijnregio qua productie is, aan de Italiaanse Toscane of aan de Franse Provence denken.

Reacties zijn gesloten.